ÇeleBi
 
Topluluk Sahipleri
Topluluk Açıklaması
Tarih Bibliyografyası Grubu. Grubun adı ilk büyük Türk bibliyografı kabul edilen Katip Çelebi'den mülhemdir:
 

En beğenilenler

Ramazan Acun 21 Mart 2014 Cuma 15:05
Sevgili ÇeleBiler,
Kaynakçalarınızı oluştururken yeni eser ve yazar eklemeniz gerektiği durumda faydalı olacağı düşüncesiyle basit bir kılavuz hazırladım. Aşağıda gönderiyorum. Kaynağınız bol, kaynakçanız zengin olsun :) :)

1. Veri girişlerinde Chrome veya Firefox tarayıcılarını kullanmanızı öneriyorum. IE'de yazar girişleri ve bazı alanların girişlerinde problem olabiliyor.

2. Kaynakca.info’ya daha önce girişi yapılmamış eserler ve yazarlar, “Yeni Eser Ekle” ve “Yeni Yazar Ekle” düğmeleri kullanılarak eklenebilir. Yeni eser ve yeni yazar girişi, ekranın en üstünde bulunan arama alanında, farklı yazımlar olabileceğini de göz önüne alarak aramak suretiyle daha önce girilmediğinden emin olunduktan sonra yapılmalıdır.

3. Kaynakca.info'ya daha önce girilmiş eserlerde eksiklik ve yanlışlıklar olabilir (yazarı girilmemiştir, web adresi (link) yazılmamıştır, yayın yılı yanlıştır vs), bunları tamamlayabilir, düzeltebilirsiniz. Eser künyelerinde düzeltme ve tamamlamaları çoğu alanda “inline” olarak yapabilirsiniz. Düzeltme yapacağınız alanın (eser adı, yayın yeri vs) üzerine geldiğinizde ortaya çıkan kalem işaretine tıklamanız gerekir.

5. İ (büyük İ) ve ı (küçük ı) harfleri, Türkçe hariç, Latin temelli alfabelerde kullanılmıyor. Dolayısıyla Latin temelli alfabelerle yazılmış, eser künyeleri ve yazar adlarında bu harfler kullanılmamalıdır.

6. Makale adlarında başta ve sonda yer alan " işareti sitem tarafından otomatik olarak konulmaktadır. Makalenin başlığımın orijinalinde bu işaret yoksa, ayrıca konulmasına gerek yoktur.
Ramazan Acun 19 Mart 2014 Çarşamba 14:44
Sevgili ÇeleBiler
Hacettepe Üniversitesi Kütüphanesinden şimdi aldığım bir bilgiye göre, önemli arşiv kaynaklarından biri olan " British Library gazete arşivi" deneme erişimine açılmış bulunuyor. Deneme erişim süresi 1.5 ay. Bu süre sonunda kullanım durumuna göre, erişim süresi tekrar değerlendirilecekmiş. Arşivde 19. yüzyıl gazetelerine ait 2 milyon sayfa bulunuyormuş. Arşivin adresi şöyle: http://infotrac.galegroup.com/itweb/hu_tr?db=BNCN

Tüm yorumlar